Проф. Антонио Писанели и екип на доц. Емил Балтов - оператор д-р Емил Симеонов, асистент д-р Георги Спасов, анестезиолог д-р Чернева и медицинска сестра Деница Игнатова, поставиха нов вид колянна ендопротеза на 62-годишната Кръстинка Петкова от село Босилковци.

Пациентката се чувства много добре и ще бъде изписана след седмица, съобщи Даниела Дочева, пиар на плевенската болница.

Интервенцията беше извършена в Клиниката по ортопедия и травматология при Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски” ЕАД в Плевен под ръководството на доц. Балтов, началник на клиниката.

Със съдействието на изявения италиански специалист в областта на ендопротезирането, който е директор на авторитетна ортопедична клиника във Флоренция, плевенският екип внедри в практиката си авангардната техника за поставянето на новия вид колянна ендопротеза „SAMO” – една от най-добрите в световен мащаб.

Ендопротезите „SAMO” са разработени под ръководството на проф. Маркачи от висшето медицинско училище в гр. Болоня. Преимущество е изключително дългият им живот, който може да превиши 20 години при пациенти в нормално здравословно състояние.

Ендопротезите са създадени така, че да позволяват по-голям обем на движение на коляното. Инструментариумът и техниката за поставяне на тази ендопротеза са изключително прецизни, което свежда до минимум вероятността от грешки при извършването на остеотомиите (прерязване на костите).

Подходящи за оперативната интервенция са пациенти с напреднала степен на артроза на колянната става. Още на третия ден след поставянето на ендопротезата пациентът може да натоварва крайника с помощни средства, а след 45-тия ден – да се движи без тях.  

Присъствието в Плевен на специалния гост проф. Писанели позволи на място да бъде обучен широк кръг от специалисти, което ще подобри и обогати възможностите на Клиниката по ортопедия и травматология в областта на ендопротезирането. Това отговаря и на политиката на ръководството на Университетската болница за непрекъснато повишаване квалификацията на специалистите.

Последно публикувано


Warning: Creating default object from empty value in /home/vmnass/public_html/doctorsimeonov/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Най-четено


Warning: Creating default object from empty value in /home/vmnass/public_html/doctorsimeonov/modules/mod_mostread/helper.php on line 79
Indian Girl Tied Up And Fucked Desi Indian Gay Dick Cumshot Celebs Movie Upskirtcollection Com Cum On Sporty Twins Man Gay Cum Gay Sporty Indonesia Pegawai Salon Seventies Comedy Show Parody